Ingrediens leksikon 

Aktivt kul (Carbo Activatus)

Aktivt kul fanger giftstoffer og urenheder på og i huden, derfor er den et godt middel mod akne. Dertil er det godt til at lindre ubehaget ved insektbid.

 

Aloe Vera (Aloe Barbadensis)

Planten er kendt for sin beroligende, blødgørende og lindrende virkning. Aloe Vera gele har en kølende effekt og dulmer både rødmen og kløe. Bladsaften er rig på gavnlige polysakkarider og aminosyrer og har været brugt til at berolige huden i over 2500 år. Den kan bruges til at afbalancere tørhed og berolige sart hud. Aloe Vera hjælper med at genopbygge hudens celler, øger blodgennemstrømningen, bevarer hudens fugtighed og regulerer syrebalancen. Aloe Vera indeholder et utal af vitaminer, men de vigtigste er anti-oxidanter - vitamin C og E og Betacaroten, forstadiet for vitamin A.

 

Appelsin / orange olie (Citrus Aurantium Dulcis Oil)

Olie udvindes af appelsinens skræl. Antiinflammatorisk, men også er fototoksisk, hvilket betyder at den kan skade huden, hvis den påføres, og man umiddelbart efter går ud i solen.

 

Arrowroot (Amylum Marantae)

Arrowroot er en tropisk plante. Den finkornede arrowroot-stivelse udvindes fra plantens underjordiske stængler.

 

Avocadoolie (Persea Gratissima Oil)

Avocadoolie fås ved at presse dehydrerede, snittede avocadoer. Avocadoolie er rig på triglycerider af oliesyre og indeholder mindre mængder palmitin-, linol- og palmitoleinsyre, og olien er rig på vitamin E. Dertil har en et højt indhold af A-vitamin, der hjælper væksten i vævet, og dermed sørger for at huden holder sig stærk og sund og ikke kommer til at lide under forskellige hudlidelser, som en uren hud nemt kommer ud for.

I kosmetik og produkter til personlig pleje bruges Avocadoolie i mange forskellige produkter, herunder badeprodukter, øjenmakeup, læbestift, makeupbaser, rensecreme, hårbalsam, solcreme, samt hud- og hårplejeprodukter.

 

Basilikumolie (Ocimum Basilicum Oil)

Duft kamoflage

 

Bentonite (Sodium Bentonite)

Et hvidt vulkansk ler, som virker kølende og olieabsorberende.

 

Benzoeolie (Styrax Benzoin Gum Oil)

Hæmmer mikrobiologisk vækst.

 

Bergamotolie (Citrus Aurantium Bergamia Oil)

Olien har antiseptiske egenskaber, der kan være med til at bekæmpe bumser og uren hud.

 

Bivoks (Cera Alba)

Bivoks er en naturlig voks produceret i bistadet af honningbier af slægten Apis. Voksen produceres af bier i kirtler på bagkroppen. Voksen bruges af bierne til at bygge de vokstavler, som hele boet består af, og for hvert 10 kg honning giver 1 kg voks. Bivoks består af 70-80 % voks-estere, 10-15 % frie fedtsyrer, 10- 20 % paraffiner.

Bivoks hjælper huden med at modstå forurening, da den fungerer som barriere mellem huden og luften. Bivoks stabiliserer cremer og salver og er blevet brug i kosmetik siden det gamle Ægypten.

Bivoks og plantevoks hjælper med at forhindre en emulsion i at skille sig ud i dens olie og flydende komponenter, især i kosmetik og personlige plejeprodukter, der kræver en cremet konsistens.

 

Brændenælde (Urtica Dioica)

Rig på antioxidanter og mineraler såsom kalium, calcium og jern, samt vitaminer, herunder folinsyre, B- og C-vitamin. Brændenældetinktur virker lindrende og astringerende på huden og holder desuden håret i god stand og modvirker skæl.

 

Castorolie / Kastorolie (Ricinus Communis Seed Oil)

Olien bliver udvundet fra bønnerne af Kristpalmen. Meget holdbar pga. indholdet af den specielle fedtsyre, ricinolsyre. Ricinusolie har et naturligt indhold af antiinflammatoriske phytosteroler og virker udglattende, idet den øger hudens fugtniveau.

Ricinus olien er en fed olie, der absorberes langsomt af huden. Olien er derfor især egnet til produkter som massageolier, renseprodukter og lipgloss, hvor olien skal blive på hudens overflade. Olien virker beroligende på huden og er fugtgivende.

 

Cedertræsolie (Cedrus Atlantica Oil)

Virker antiseptisk, sammentrækkende og lindrende. Velegnet til sensitiv, uren og fedtet hud.

 

Citronolie (Citrus Medica Vulgaris Peel Oil)

Olien har et højt indhold af C-vitamin og har en affedtende effekt og hjælper med at regulere produktionen af talg i huden. Talg er den naturlige olie i huden, der beskytter den, og som gør huden i stand til modstå store dele af de bakterier og skidt, som den udsættes for hver dag. Giver en fornemmelse af friskhed og renhed.

 

Citrongræs olie (Cymbopogon Flexuosus Oil)

Virker opstrammende og styrker hudvævet. Virker tillige inflammationshæmmende.

Velegnet til uren, fedtet og moden hud.

Citronelleolie (Cymbopogon Winterianus Oil)

Virker opfriskende, rensende, sammentrækkende og stimulerer blodcirkulationen.

Velegnet til uren og fedtet hud.

 

Citronmelisse (Melissa Officinalis)

Citronmelisse olie har et en stor beroligende effekt, den beroliger hjerteslag og hjertebanken. Det bruges desuden til at rette op på menstruationsproblemer, samtidig med at de har fremragende resultater i bekæmpelse af forkølelsessår samt svampeinfektioner i mindre grad. På grund af den høje pris på ren Melissa lager vi en højkvalitets blanding af rene æteriske olier af citron og melissa.

 

Citonsyre (Citric Acid)

Citronsyre er en organisk syre, der er bredt findes i både planter og dyr. Citronsyre bruges i mange forskellige typer kosmetiske produkter, herunder babyprodukter, make-up, læbestift, badeprodukter, sæber og vaskemidler, hårfarver og hårfarver, samt hår- og hudplejeprodukter. Citronsyre hjælper med at bevare kosmetik og produkter til personlig pleje, og den tilsættes også til kosmetik for at hjælpe med at justere syre/base-balancen.

 

Enebærolie (Juniperus Communis Oil)

Denne skarpe æteriske olie bruges i aromaterapi til at stimulere og styrke nerverne og styrke spiritus i udfordrende situationer, samtidig med at det hjælper med at lette urinretentionen. Det bruges til behandling af gigt, gigt og gigt, såvel som cellulite, acne, dermatitis, blokerede porer, psoriasis og grædende eksem. Den har en frisk, klar, men let træagtig aroma og er en bleg olie med en vandig viskositet.

 

Eucalyptusolie (Eucalyptus Species Leaf Oil)

Reducerer hævelse i slimhinderne. Det er meget værdifuldt i bekæmpelse af åndedrætsbesvær, bekæmpelse af betændelse og ømme muskler, reumatisme, hovedpine og nervøs udmattelse, samtidig helbredes af sår og beroligende hududbrud.

 

Frankincenseolie (Boswellia Carterii Oil)

Olien reducerer inflammation, øger blodcirkulation og mindsker misfarvning af huden. Oldtidens ægyptere brugte den som incens, i parfume, helende salve, insektspray, eyeliner og ved mumificering. Babylonieren og Assyrerne benyttede frankincense i religiøse ritualer, som incens i templerne.

 

Fyrrenåleolie (Pinus Sylvestris Oil)

Fyrrenåleolie virker afslappende, antiseptisk og øger blodgennemstrømningen. Fremstillet ved vanddampdestillering af nåle fra pinus sylvestris.

 

Geraniumolie (Pelargonium Graveolens Flower Oil)

Geraniumolie er en æterisk olie, som udvindes fra pelargonium blomster. Olien et let antiinflammatorisk og har en sammentrækkende effekt på huden, hvilket får porerne til at lukke sig, så de ikke er åbne og samler skidt, så de senere kan udvikle sig til bumser

 

Glycine

Glycerin (også kaldet glycerol) er en naturligt forekommende alkoholforbindelse og en del af mange lipider. Det er en ingrediens i mange kosmetiske produkter og fungerer som et hår- og hudplejemiddel, fugtbevarende og hudbeskyttende.

 

Glycine Soja

Let vegetabilsk olie udvundet fra sojabønne - som let absorberes af huden. Den styrker hudens elasticitet.

 

Grapefrugtolie (Citrus Grandis)

En let, rensende og kølende olie baseret på grapefrugt. Olien har en frisk duft af frugt og dens farve ligger et sted imellem lysegul og rødlig. Olien er udvundet ved koldpresning af grapefrugtskallen og er efterhånden blevet et bi-produkt af den industrielle fremstilling af grapefugtsaft. Til en liter olie bruges et ton frisk frugt.

Olie fra grapefrugter har et højt indhold af terpene hydrocarbon limonene, hvilket også findes i lignende mængder i andre citrusolier. Men sammensætningen af de mindre komponenter i grapefrugtolien giver den en helt speciel duft der gør at vi med lethed kan kende den fra olier af andre citrusfrugter.

Hvis du oplever at dine sko lugter af fodsved, kan du dryppe lidt olie på et stykke vat og ligge det i skoene mens de ikke bliver brugt. Herefter vil skoene istedet få en frisk duft.

 

Gulerodsfrøolie (Daucus Carota Sativa Seed Oil)

Stimulerer og forynger huden og tilføjer derved elasticitet til alle hudtyper. Samtidig bekæmper den eventuelle hudproblemer, såsom psoriasis, eksem, sår, bumser og hudorme. Den formative virkning på de epidermale celler hjælper med at holde rynker fra livet og er også nyttigt, når man bekæmper leverpletter (alderspletter).

 

Gurkemeje (Curcumia Longa)

Gurkemeje er en antioxidant og har antiinflammatoriske egenskaber. Den kan blege fejlpigmenteringer.

 

Hamamelis (Troldnød)

Antiinflammatorisk og rig på antioxidanter. Den indeholder tanniner, som virker hjælper med at beskytte hudens porer mod fremmedlegmer.

 

Havre (Avena Sativa)

Havre beroliger irritation og behandler inflammation. Den indeholder saponiner som virker rensende og hjælper med at fjerne urenheder fra hudens porer.

 

Helichrysum Olie / Immortelle olie ( Helichrysum Italicum)

Fremragende til regenerering af alle hudtyper, især beskadiget eller aret hud. Hjælper med at forhindre rynker, så det kan bruges i alle anti aldrende serum og cremer. Er anti-inflammatorisk så den kan bruges i akne relaterede hudprodukter. Det vil ikke kun nedbryde betændelsen, men begynde at reparere eventuelle ar og vævskader. Det er effektiv på rosacea og eksem.

Det er svampedræbende så det er ideelt at bruge i en fodcreme, og da det også hjælper mod nervesmerter er den god for trætte og smertefulde fødder. Fremragende til brug i mænds after shave produkter, cremer, geler og lotioner.

 

Hindbær (Rubus idaeus L.)

Hindbærret indeholder frugtsyrer, A-, B- og C-vitaminer, der virker som antioxidanter og stimulerer kollagenproduktionen i huden, så tidlig ældning modvirkes.

 

Hybenkerneolie (Rosa Canina oil)

Olien, der kommer fra planten Rosa Canina og har hudhelende, regenererende og foryngende egenskaber. Dette fører til, at det bruges i produkter til personlig pleje til problematisk eller aldrende hud.

 

Ingefær (Zingiber officinale)

Ingefær er antibakteriel og anti-inflammatorisk. Den er helende og beroligende for huden og den stimulerer blodtilførslen.

 

Isopropylalkohol

Isopropylalkohol er en meget brugt ingrediens i kosmetik og personlig pleje produkter, så som aftershave lotion, badeprodukter, øjenmakeup, andre makeupprodukter, renseprodukter samt negle-, hår- og hudplejeprodukter. Isopropylalkohol bruges til at opløse andre stoffer i kosmetik og produkter til personlig pleje. Det bruges også til at mindske tykkelsen af væsker og til at reducere de færdige produkters tendens til at danne skum, når de rystes.

 

Jasmin (Jasminum Grandiflorum)

Virker inflammationshæmmende, helende og beroligende.

 

Jojobaolie (Simmondsia Chinensis Oil)

Jojobaolie fås ved at presse frøkenerne af en stedsegrøn busk SIMMONDSIA CHINENSIS. Denne olie adskiller sig fra andre almindelige planteolier ved, at den er næsten fuldstændig sammensat (97%) af voksestere af monoumættede, lige kædede syrer og alkoholer med høj molekylvægt (kulstofkædelængder fra 36 til 46). Dette gør Jojobaolie og dens afledte Jojobaestere mere lig talg end traditionelle vegetabilske olier. Den er let antiinflammatorisk og har en blødgørende og beroligende effekt på tør hud eller hovedbund – fx hvis man lider af skæl eller eksem.

 

Jordbær (Fragaria Ananassa Fruit Extract)

Indeholder C-vitamin, salicylsyre og antioxidanter. Salicylsyre fjerner døde hudceller fra ansigtet og strammer porer. Antioxidanter bekæmper skader på huden og hjælper huden med at bevare sin spændstighed og beskytter huden mod forurening.

 

Kakao (Theobroma Cacao)

Indeholder mange antioxidanter, der bekæmper skader på huden, så den kan bevare sin ungdommelighed og friskhed, beskytter huden mod forurening.

 

Kakaosmør (Theobroma Cacao Butter)

Kakaosmør er fedtdelen af kakaobønner, som udvindes ved ekstraktion af kakaobønner. Det indeholder naturlige antioxidanter, som forhindrer harskning og betyder at kakaosmørret kan holde sig op til 4-5 år.

 

Kamilleolie (Chamomilla Recutita Flower Oil)

Blomsterne har blide, helende og anti-inflammatoriske egenskaber, og bruges almindeligvis til at lindre inflammatoriske hudsygdomme og berolige følsom hud. Den er anti-inflammatorisk og antiseptisk, og giver en vis antioxidantbeskyttelse og kan bruges til at lindre, fugte og hæmme væksten af bakterier. Olie fra romersk kamille er specielt god til sart hud. Den er derfor gavnlig til alle former for hudirritation, rødme og kløe, da den virker beroligende på huden.

 

Kanelbarkolie (Cinnamomum Cassia Oil)

Varmende og lindrene • Velegnet til alle hudtyper.

 

Kastorolie / Castor Oil (Ricinus Communis Seed Oil)

Olien bliver udvundet fra bønnerne af Kristpalmen. Meget holdbar pga. indholdet af den specielle fedtsyre, ricinolsyre. Ricinusolie har et naturligt indhold af antiinflammatoriske phytosteroler og virker udglattende, idet den øger hudens fugtniveau.

Ricinus olien er en fed olie, der absorberes langsomt af huden. Olien er derfor især egnet til produkter som massageolier, renseprodukter og lipgloss, hvor olien skal blive på hudens overflade. Olien virker beroligende på huden og er fugtgivende.

 

Kokosolie (Cocos Nucifera Oil)

Olie fra den tørrede kokosfrugt, er sammensat af 90 % mættede triglycerider. Det kan fungere som en duftingrediens, hårplejemiddel eller hudplejemiddel. I kosmetiske produkter bruges kokosolie som rensemiddel, skummiddel eller stabilisator. To fedtsyrer (kapryl og laurin) giver olien sine anti-inflammatoriske og antibakterielle egenskaber, derfor benyttes olien ofte i hudpleje og kosmetik. Olien hjælper og beskytter huden, og afhjælper eksem. Kaprylsyre benyttes fx til medicinskbehandling af psoriasis. Virker antiseptisk, stimulerende og kløestillende.

 

Kryddernellikeolie (Eugenia Caryophyllus Oil)

Virker antiseptisk, stimulerende og kløestillende. Velegnet til alle hudtyper.

 

Krusemynteolie (Mentha Viridis Oil)

Olien har antiseptiske egenskaber, der bekæmper bumser og akne, og den infektion, der får den til at blive røde og irriterede, som fx kan opstå ved barbering. Olien har på samme tid en kølende og opfriskende virkning på huden, den stimulere blodcirkulationen i huden og hjælper med at minimere eller i nogle tilfælde lukke porerne så der ikke kan sætte sig dødehudceller og andet skidt derned.

 

Kæmpenatlysolie (Oenothera Biennis Oil)

Kæmpenatlysolie er et kendt, naturligt alternativ til behandling af akne problemer samt mange hudlidelser, som rosacea, eksem, dermatitis og psoriasis. Olien indeholder fedtsyren GLA (gamma-lenoleic syre), som hjælper med at stimulere hud og med at opretholde reproduktion af nye celler.

 

Lavendelolie (Lavandula Angustifolia Oil)

Olien er antiseptisk, beroliger huden og afhjælper insektbid.

 

Limeolie (Citrus Aurantifolia Oil)

Virker antiseptisk og sammentrækkende.

Velegnet til uren og fedtet hud.

 

Mandarinolie (Citrus Nobilis Peel Oil.)

Mandarinolien stammer fra mandarinens skræl. Olien er mild og dermed god til behandling af huden, hvor den har en rensende effekt, der er velegnet til den modne og sensitive hud.

 

Mandelolie (Prunus Amygdalus Dulcis Oil)

Olien fra søde mandler bruges ofte i kosmetik og produkter til personlig pleje virker, hvor den virker som et smøremiddel på hudoverfladen, hvilket giver huden et blødt og glat udseende. Når den bruges i shampoo, giver den glans til håret og fungerer som en olie- og vandemulgator.

Det er en mild og fugtgivende olie, som er god for sensitiv hud - derfor benyttes den ofte i baby hudprodukter. Vitamin A i olie giver olien gode antioxidant egenskaber og er UV-beskyttende. Antikkens grækere og persere vides at have benytte olien til solbeskyttelse og til behandling af hudsygdomme, som eksem og psoriasis. Den absorberes bedst, hvis den varmes op til kropstemperaturer før den smøres på huden.

 

Morgenfrue (Calendula Officinalis Flower Extract)

En kurveblomstvækst med orangegule blomster. Den har en beskyttende virkning mod irritationer. Morgenfruen er blevet anvendt i umindelige tider inden for folkemedicinen.

 

Myrrhaolie (Commiphora Myrrha Oil)

Virker inflammationshæmmende, cellefornyende og styrkende.  Velegnet til fedtet og moden hud.

 

Natriumhydroxide (Lud)

Natriumhydroxid er et hvidt fast stof, der forekommer i flere former, herunder pulvere. Den er en pH regulerende og affedtende base, der i kombination med bl.a. olie eller fedt skaber sæbe. I kosmetik og produkter til personlig pleje bruges natriumhydroxid til formulering af badeprodukter, renseprodukter, dufte, fodpudder, hårfarver og farver, makeup, negleprodukter, produkter til personlig rengøring, shampoo, barberprodukter, hårfjerningsmidler, hudplejeprodukter, og solbrændingsprodukter. Natriumhydroxid bruges til at kontrollere pH-værdien af kosmetik og produkter til personlig pleje. Formel: NaOH

 

Natriumklorid (Sodium Chloride)

Natriumklorid eller bordsalt er et hvidt krystallinsk fast stof. I kosmetik og produkter til personlig pleje bruges natriumklorid til formulering af mundhygiejneprodukter, shampoo, duft, hud, hår, negle, rensning, solbrændthed, makeup og badeprodukter. Det kan også øge tykkelsen af den vandige (vand) del af kosmetik og produkter til personlig pleje.

 

Natriumstearat (Sodium Stearate)

En salt af Stearin syre, som stabiliser og fortykker cremer og sæbe. Bruges til at hærde sæbe og giver sæben et cremet hvidt skum.

 

Neroli (Citrus Aurantium Amara Flower Oil)

Neroli olie bruges til parfume. Det kan hjælpe dig med at slappe af efter en stressende dag. Neroli er gavnligt for huden, især moden, tør og følsom hud. Det blandes godt med blomsterolier (prøv at blande med Rose Geranium eller Jasmin for eksempel

 

Olibanumolie (Boswellia Carterii Oil) - Frankinsence

Virker stimulerende på cellefornyelsen, forebygger blodsprængninger.

Velegnet til moden og sensitiv hud.

 

Olivenolie (Olea Europaea fruit Oil)

Olivenolie bruges i en lang række produkttyper, herunder badeprodukter, badesæber og rengøringsmidler, renseprodukter, hårfjerningsmidler, makeup, hårbalsam, shampoo, hudplejeprodukter, barberprodukter, personlig renlighed produkter og solbrændthed. Olien indeholder A, D, K og E vitamin. Det er en antioxidant og hjælper derfor huden med at beskytte sig mod UV. Dertil forstærker den hudens naturlige elasticitet og er kendt for at være antiinflammatorisk.

 

Orangeblomst olie (Citrus Aurantium Amara Flower Oil)

Virker opfriskende, antiseptisk og stimulerer blodcirkulationen.

Velegnet til alle hudtyper.

 

Patchouliolie (Pogostemon Cablin Oil)

Virker regenererende, sammentrækkende og inflammationshæmmende.

 

Palmarosaolie (Cymbopogon Martinii Oil)

Virker talg regulerende, helende og øger cellefornyelsen.  Velegnet til moden og sensitiv hud.

 

Palmeolie (Elaesis Guineensis Oil)

Virker blødgørende, gør huden glat og gør kosmetikprodukter fastere.

 

Panthenol

Panthenol er afledt af vitamin B5, også kendt som pantothensyre. I kosmetik og produkter til personlig pleje kan Panthenol og Pantothensyre findes i fugtighedscreme, hudplejeprodukter, hårbalsam, shampoo, hårspray, samt i makeupprodukter såsom øjenskygge og læbestift. Panthenol er en fugtighedscreme og fugtighedsbevarende middel, brugt i salver, lotioner og shampoo. Det forbedrer hydrering, reducerer kløe og betændelse i huden, forbedrer hudens elasticitet og fremskynder epidermale sårs helingshastighed.

 

Pebermynteolie (Mentha Piperita Oil)

Olien kan tilsættes i produktion af kosmetiske produkter. Virker kløestillende, kølende og rensende.

 

Petitgrainolie (Citrus Aurantium Amara Peel Oil)

Virker talg regulerende, cellefornyende og lindrende. Velegnet til uren, fedtet og moden hud.

 

Rasul ler / Marokkansk Ghassoul (Moroccan Lava Clay)

Renser og optager urenheder i hud og hår.

 

Rapskimolie (Brassica Campestris Oleifera Oil)

Olien har regenererende egenskaber, samt rig på E-vitamin, der virker beskyttende.

 

Risklidolie (Oryza Sativa Oil)

Ricebran Oil (Risklidolie) er en olie, som er ekstraheret fra den inderste del af ris kornet. Bruges generelt til

heste for at øge energiindholdet (kalorie) i den daglige foderplan, samt understøttelse af muskelopbygningen.

 

Risklidolie har et naturligt højt indhold af bl.a. gammaoryzanol og Vitamin E. Gammaoryzanol er en

antioxidant og har steroidlignende egenskaber, der øger muskelopbygningen. Det har længe været brugt

til væddeløbsheste for at fremme deres muskelopbygning. Derudover har Risklidolie et naturligt højt

indhold af Vitamin E, som også er en effektiv antioxidant, som bl.a. beskytter musklernes

cellemembraner mod ødelæggelse af skadelige frie radikaler.

 

Rosmarinolie (Rosmarinus Officinalis Oil)

Rosmarinoliens fugtgivende egenskaber kan også hjælpe mod dannelsen af skæl i hovedbunden og tør hud under skæget, da den sørger for at få tilført den nødvendige fugt til hovedbunden, så der ikke længere dannes skæl.

 

Rosenolie (Rosa Damascena Flower Extract)

Rosenolie stimulerer blodomløbet i huden og derved hjælper den huden med at bevare dens spændstighed.

Dens antiseptiske egenskaber hjælper endvidere med at bekæmpe bumser og småinfektioner.

 

Sandeltræsolie/Amyrisolie (Amyris Balsamifera Oil)

Virker antiinflammatorisk.

 

Sheasmør (Butyrospermum Parkii butter)

Sheasmør bliver udvundet af nødderne fra det afrikanske sheatræ, og har et særligt højt indhold af essentielle fedtsyrer, A-, E- og F-vitaminer. Indeholder naturlig solfaktor og fugter, blødgør og glatter huden. Sheasmør har en udpræget fugtgivende virkning, som kan forebygge for tidlig aldring af huden. For det første hjælper det med at holde på fugten og mindske tabet af vand ved at danne en barriere på hudens overflade. For det andet virker det også til at reducere forekomsten af ru pletter og tørre flager på huden. Derudover er fugtighedscreme i sheasmør de samme som dem, der produceres af hudens talgkirtler. Faktisk, fordi dets struktur og funktion minder om lipidindholdet i huden, anses sheasmør for at være en naturlig fugtgivende faktor (NMF). Smørret menes at kunne lindre psoriasis symptomer - og det skulle efter sigende også være effektivt til at behandle sår, eksem, udslæt og tør hud.

 

Siennarød (Iron Oxides)

Naturlige farver/pigmenter til brug i blandt andet kosmetik, farverne er lavet af naturligt forekommende mineraler.

 

Silke Pulver (Silk Powder)

Silke indeholder 18 aminosyrer, som er byggestenene af protein og er afgørende for vores hud og vores helbred. På grund af dets unikke egenskaber er det en fremragende fugtighedscreme til tør hud, men hjælper med at absorbere overskydende olie, når den påføres olieagtig hud. For akne-tilbøjelig hud er silke pulver et vidunder, da den indeholder både antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaber, som hjælper med at afbalancere ph-niveauerne. Det er en naturlig solcreme og hjælper med at reflektere UV-stråler og har evnen til at hjælpe med at forny gamle eller beskadigede celler, hvilket reducerer tegn på aldring, og det kan også medvirke til at reducere uregelmæssig pigmentering.

Hvis alt det ikke var nok, er det en vidunderlig tilføjelse til ethvert formuleret løs pulver mineralfundament for den ekstra touch af luksus, da den er super silkeagtig. Det gør også en utrolig primer. Bare sprøjt lidt på en kosmetisk svamp og massage i frisk rengjort hud, før du anvender dit mineralfundament. Det vil ikke kun give din foundation ekstra vedhæftning, det vil også tilføje ekstra næring, og hvis det anvendes efter dit fundament, gør silke pulver et fantastisk slør. Bemærk, hvordan det giver din hud den bløde fokus-effekt, det skyldes dets lysfordeling egenskaber.

 

Solsikkeolie (Helianthus Annuus Seed Oil)

Solsikkeolie udvindes fra solsikkens frø, der primært består af triglycerider af linolsyre og oliesyre. Det er almindeligt anvendt i fødevarer som en fritureolie og i kosmetik og hudpleje. Olien er rig på vitaminerne A, D og især i E-vitamin og essentielle fedtsyrer, og leverer mere vitamin E end nogen anden vegetabilsk olie. Olien hjælper med at reparere hudens barriere og reducere inflammation. Det er en rig kilde til fedtsyrer, som huden kan bruge, herunder linolsyre, og er fremragende til tør hud.

 

Sodium Lauryl Sulfate (Natriumlaurylsulfat)

Skumdannende og rengørende effekt.

 

Sorbitol (E420)

Sorbitol er en sukkeralkohol som findes naturligt i mange frugter og bær, f.eks. æbler, pærer, ferskner og svesker. Sorbitol er en fugtighedsbinder og giver en fløjlsblød følelse på huden.

 

Sort mica (CI 77499 (IRON OXIDES), MICA, CI 77891(TITANIUM DIOXIDE).)

Sort mica er et sort satinpigment, let dispergerbart.

 

Sort peber olie (Piper Nigrum Oil)

Øger blodcirkulationen lokalt. Velegnet til alle hudtyper.

 

Soyavoks (Hydrogenated Soyabean Oil/wax)

En vegetabilsk voks, der benyttes til hærdning af bl.a. kosmetik.

 

Spirulina (Spirulina Platensis)

Alge, der vokser i rent ferskvand i bjergområderne i Washington. Algen er rig på vitaminer og mineraler, og den renser endvidere kroppen for frie radikaler og tungmetaller. Algen er antiinflammatorisk og styrker kroppens immunforsvar. Algen indeholder 70% protein, mangan, krom, 17 aminosyrer, B-komplex, karotin, E-vitamin, zink og omega 3.

 

Stearinsyre (Octadecansyre / Stearic Acid)

En vegetabilsk voks, der benyttes til hærdning af bl.a. kosmetik.

 

Sølv (Mica, Titanium Dioxide, Iron Oxides)

Fødevaresikkervfarvet pigment

 

Tamanu olie (Calophyllum Inophyllum Seed Oil)

Tamanu olien er en ikke-fedtet olie, der hurtigt optages i huden, hvilket gør den velegnet til alle hudtyper. Den er ekstremt rig på antioxidanter og essentielle fedtsyrer, hvilket gør den til en fantastisk naturlig fugtighedscreme til hud og hår, er god til at pleje akne.

 

Tea Tree Oil (Melaleuca alternifolia leaf Oil)

Æterisk olie udvundet af bladene fra et australsk træ, har naturligt svampe- og bakteriedræbende egenskaber og hjælper huden med at genoprette sin naturlige bakterieflora. Er velegnet til behandling af akne.

 

Titandioxid

Et naturligt forekommende mineral (TiO2), der også er kendt under navnet titanhvid. (E171)

 

Tocopherol/ Vitamin E

α-Tocopherol, eller vitamin E, er et fedtopløseligt vitamin er en naturligt forekommende antioxidant. Antioxidanter beskytter vigtige cellestrukturer ved at neutralisere molekyler kaldet “frie radikaler “. Frie radikaler er ustabile molekyler, som dannes ved f.eks. forurening, rygning, stress, solbadning og solarium. I kosmetiske produkter er det ideelt at stabilisere olier og fedtstoffer. Har fremragende fugtgivende og beroligende egenskaber og bruges ofte som i anti-aging produkter som foryngende og regenererende alder.

 

Ultramarinblå (Ferric Ferrocyanide, Mica)

Naturlige farver/pigmenter til brug i blandt andet kosmetik, farverne er lavet af naturligt forekommende mineraler.

 

Vaniljeolie (Vanilla Planifolia Fruit Oil)

Rig på E-vitamin.

 

Verbena (Aloysia Citriodora Palau)

Også kendt som Kæmpejernurt eller Lægeverbena. Den påstås at have utallige medicinske egenskaber og at være velegnet mod hovedpine, depression, søvnløshed, gulsot, mavekramper, feber, forsinket menstruation og til rensning af sår m.m. Der mangler dog dokumentation for dette. Men den har en vidunderlig krydret citrusduft.

 

Xanthan gum

Et naturligt fortykningsmiddel. Virker talg regulerende, antiseptisk og beroligende.

 

Ylang-ylangolie (Cananga Odorata Oil)

Virker talg regulerende, antiseptisk, beroligende.

 

Æble (skovæble) olie (Malus Sylvestris Oil)

Duft olie lavet fra æblekød og kerner.

 

Æble olie (Pyrus Malus flower Oil)

Duftudtrukket fra æbleblomster.

 

Æblefrøolie (Pyrus Malus Seed Oil )

Æblefrøolie er en god blødgørende olie, der absorberes smukt af huden og har en lys marsipan/mandelaroma. Olien fremmer cellefornyelse, der giver dig en silkeblød ny hud. En fantastisk ingrediens til din shampoo på grund af dens evne til at give glans og styrke til hårmolekylerne. Klassisk næringsstof & beskytter – sprængfyldt med antioxidanter. Frøene er et biprodukt fra frugtsaftindustrien, så der er intet spild ved produktionen af denne olie.

 

 

 

 

Næste marked:

Dark Marked - København 2. oktober 2022

RAWmarked - København 12. november 2022

Naturally by Borgen maj 2022

Næste marked:

Dark Marked - København 2. oktober 2022

RAWmarked - København 12. november 2022

Næste marked:

Dark Marked - København 2. oktober 2022

RAWmarked - København 12. november 2022